Ook koper voor Duitse reisbureaus Thomas Cook - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ook koper voor Duitse reisbureaus Thomas Cook

Door: | 12 oktober, 2019

Na de Britse en de Belgische kantoren van Thomas Cook wordt nu ook een groot deel van de Duitse reisbureaus van Cook overgenomen. Het Duitse RTK neemt circa 700 reisbureaus over die tot nu toe gezamenlijk met Thomas Cook Duitsland werden uitgebaat.

De kantoren behoren tot de coöperatie Alpha Reisebüropartner, die sinds eind 2003 in handen was van Thomas Cook en van RT-Reisen/RTK, die ieder de helft van de aandelen in Alpha hadden. Dat meldt het Duitse persbureau dpa.

RTK heef nu de resterende 50 procent in Alpha Reisebüropartner gekocht en heeft daarmee de volledige zeggenschap over de 700 kantoren die onder deze coöperatie vielen.

‘Het doet me plezier te melden dat het ons gelukt is de volle verantwoordelijkheid over Alpha over te nemen en daarmee de reisbureaus helderheid en stabiliteit voor de toekomst te bieden’, zegt Thomas Bösl, CEO van RTK waartoe RT-Reisen behoort.

Onder de coöperatie Alpha worden de activiteiten gebundeld van de 700 reisbureaus van Neckermann Reisen Partner en Neckermann Reisen Team.
Het is nog niet bekend hoeveel medewerkers hierdoor hun baan behouden.

Vrijdag werd bekend dat het Spaanse reisbedrijf Wamos 63 van de 91 Belgische reisbureaus van Thomas Cook koopt. Hierdoor kunnen bijna 200 van de meer dan 500 medewerkers hun baan houden.
Afgelopen week werd ook bekend dat in de UK de Britse reisbureauketen Hays Travel alle 555 vestigingen van Thomas Cook UK overneemt. Hierdoor behouden 2.500 mensen hun baan.

De curator van de Nederlandse dochter van Thomas Cook kijkt nog naar een mogelijke doorstart van onderdelen van het bedrijf.
Thomas Cook Nederland heeft al acht jaar geen eigen reisbureaus meer. In september 2011 verkocht Thomas Cook Nederland zijn 100 reisbureaus aan RTK, onderdeel van VR Meine Raiffeisenbank in het Zuid-Duitse Burghausen.
Later gingen de Nederlandse winkels van Thomas Cook op in D-rt Groep, na een fusie tussen D-reizen en RT/Raiffeisen Touristic Netherlands, destijds onderdeel van RTK.

RTK Gruppe (Raiffeisen-Tours-Kooperation) is de grootste reisbureau-coöperatie van Europa, met circa 4.000 aangesloten reisbureaus en een gezamenlijke omzet van 3 miljard euro.

Deel dit artikel