Ook Costa Cruises scherpt maatregelen verder aan - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ook Costa Cruises scherpt maatregelen verder aan

Door: | 3 februari, 2020

Vanwege het coronavirus gaat Costa Cruises de voorzorgsmaatregelen op haar vloot verder uitbreiden om maximale veiligheid voor gasten en bemanning te garanderen

Dat gebeurt in navolging van het wereldwijde waarschuwingsniveau dat is vastgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie, zo heeft de rederij zondag laten weten.

Vanaf 31 januari mogen geen gasten, bezoekers of bemanningsleden van welke nationaliteit dan ook die de afgelopen 14 dagen van, naar of door China zijn gereisd aan boord gaan van Costaschepen.

‘Costa Cruises onderhoudt nauw contact met internationale en lokale gezondheidsautoriteiten om constante gezondheidsbewaking en -bescherming te garanderen’, zegt Neil Palomba, President van Costa Cruises.
‘Onze medische teams aan boord worden continu geüpdatet door onze centrale medische diensten afdeling om te garanderen dat procedures en screenings voor standaard en buitengewone preventie worden toegepast aan boord van alle schepen in onze vloot, afhankelijk van internationale ontwikkelingen.’

Maatregelen die het bedrijf de afgelopen weken al heeft genomen, zijn onder meer de introductie van een medisch formulier en een gezondheidsscreening voor het aan boord gaan, met temperatuurcontroles voor personen die om welke reden dan ook symptomen vertonen, zoals aandoeningen aan de luchtwegen of koorts. Elke melding of detectie van ziektesymptomen tijdens deze pre-boarding screening kan door medische professionals worden gemanaged om per geval een overwogen beslissing te nemen of een gast of bemanningslid al dan niet in staat is aan boord te gaan.

De veiligheid en gezondheid van passagiers is de eerste prioriteit van Costa Cruises, zegt de rederij. Op schepen van Costa Cruises worden voorzorgsmaatregelen genomen, zoals de screening van gasten en bemanning, indien de omstandigheden dit vereisen. Bovendien zijn alle schepen in de vloot uitgerust met medische faciliteiten met eigen personeel, 24 uur per dag beschikbaar, en kunnen ze rekenen op advies en ondersteuning van professionals en externe medische faciliteiten. ‘De cruise-industrie is een van de best uitgeruste en ervaren op het gebied van gezondheidsbescherming.’

Vorige week kwam de Costa Smeralda in het nieuws omdat het vermoeden bestond dat een passagier het coronavirus zou hebben. Circa 6.000 passagiers mochten het schip, dat voor anker lag bij Rome, niet verlaten. Uiteindelijk bleek het vals alarm en bleek de betreffende vrouwelijke passagier een gewone griep onder de leden te hebben.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel