Ontslagen Boeing-baas krijgt 55 miljoen mee - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ontslagen Boeing-baas krijgt 55 miljoen mee

Door: | 12 januari, 2020

Dennis Muilenburg, die in december moest opstappen als CEO van het geplaagde Boeing, hoeft niet op een houtje te bijten. Hij krijgt een compensatie- en pensioenvergoeding van ruim 62 miljoen dollar, ofwel ruim 55 miljoen euro.

Dat blijkt uit documenten die de vliegtuigfabrikant opstuurde naar de Amerikaanse toezichthouder, meldt onder andere FD.nl.

Muilenburg (56) stond 4,5 jaar aan het hoofd van Boeing toen de raad van bestuur bepaalde dat hij moest opstappen om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen. De Amerikaanse vliegtuigbouwer kampt met een crisis rond het 737 MAX-toestel. Dat staat sinds maart vorig jaar wereldwijd aan de grond na twee fatale crashes in Ethiopië en Indonesië, waarbij 346 mensen omkwamen.

De vergoeding is volgens Boeing geen gouden handdruk. Ook zou Muilenburg zijn bonus voor 2019 en de opbrengsten uit aandelen ter waarde van tientallen miljoenen dollars hebben opgegeven. Wel zou hij bovenop de vergoeding van 62 milloen nog aandelenopties aanhouden, die in 2013 waren toegekend.
Die zijn bij de huidige koers 18,5 miljoen dollar waard.
‘Dennis krijgt de voordelen waar hij contractueel recht op had’, schrijft Boeing in een verklaring aan persbureau Bloomberg.

Boeing bracht vorige week interne communicatie naar buiten, waaruit blijkt dat werknemers al jarenlang erg kritisch waren over de 737 MAX. Zo schrijven zij dat het toestel is ontworpen door ‘clowns onder toezicht van apen’ en zeggen dat ze hun eigen familie nooit met een 737 MAX zouden laten vliegen. (Foto Shutterstock).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel