Ontslag voor stewardess die 400 gram te zwaar is - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ontslag voor stewardess die 400 gram te zwaar is

Door: | 26 februari, 2020

Een stewardess van Malaysia Airlines is ontslagen omdat ze 400 gram te veel woog. Volgens de richtlijnen van de maatschappij mocht ze maximaal 59,9 kilo wegen. Maar de vrouw, die 1.58 meter lang is, had een gewicht van 60,3 kilo.

Dat meldt onder andere de Telegraaf op basis van berichten van The Independent.

De richtlijn van Malaysia Airlines geldt sinds 2015. Medewerkers die geen gezond BMI hadden (lichaamsgewicht in verhouding tot lengte) werden ingeschreven voor een programma om hun gewicht op orde te krijgen. Een hoog BMI zou gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Daarnaast is cabinepersoneel volgens een richtlijn van Malaysia Airlines niet alleen verantwoordelijk voor de veiligheid van passagiers, maar ook voor het voorkomen van de maatschappij. Het uiterlijk van het cabinepersoneel is een belangrijk onderdeel van de ervaring van de klanten, aldus de airline.

De vrouw werd in 2017 al ontslagen, maar vocht haar zaak recent aan. De rechter heeft haar werkgever Malaysia Airlines nu in het gelijk gesteld. De airline voerde aan dat de vrouw 18 maanden de tijd had gekregen om zich aan te passen aan de nieuwe regels rond gezondheid en gewicht. De airline zou zelfs hebben aangeboden dat een bedrijfsarts haar zou helpen om het juiste gewicht te bereiken. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel