‘Omvallen Cook gevolg van verkeerde beslissingen’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Omvallen Cook gevolg van verkeerde beslissingen’

Door: | 17 oktober, 2019

‘U heeft het over de tragedie van de zondag voor het faillissement. Met het woord tragedie suggereert u dat alles buiten uw schuld gebeurde. Maar was het omvallen van Thomas Cook niet het gevolg van verkeerde beslissingen van het management?’

Deze vraag kregen Peter Fankhauser, voormalig topman van Thomas Cook, en voormalig bestuursvoorzitter Frank Meysman deze week voorgelegd tijdens een hoorzitting van een Britse parlementscommissie.

De commissievoorzitter zei tegen Fankhauser: ‘U heeft het probleem niet veroorzaakt, maar u heeft er ook niets aan gedaan in de vijf jaar dat u CEO was.’

Het bijgaande fragment van de hoorzitting, dat via diverse social media is gedeeld, geeft een aardig inzicht in de gang van zaken bij het omvallen van Thomas Cook.

Onder andere de forse bonus van topman Fankhauser kwam ter sprake en de vraag of hij bereid was een deel daarvan, naar verluidt een bedrag van een half miljoen euro, terug te betalen.
Fankhauser: ‘Ik verdedig mijn salaris niet in vergelijking met wat medewerkers verdienen. Wat ik wel kan zeggen, is dat ik erg hard heb gewerkt voor mijn salaris. Ik heb helaas geen succes gehad en ik heb aangegeven dat ik gedeeltelijke terugbetaling ga overwegen, maar ik ga daar vandaag geen besluit over nemen.’

Bekijk het fragment.

Deel dit artikel