Oad gaat CO2-uitstoot compenseren - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Oad gaat CO2-uitstoot compenseren

Door: | 29 oktober, 2019

Oad gaat met ingang van het komende zomerseizoen voor al haar busreizen de CO2-uitstoot compenseren. ‘Reizen is fantastisch, maar heeft helaas ook een negatief effect op het klimaat’, zegt directeur  Arjan Koster.

‘Ondanks dat reizen per touringcar al één van de minst vervuilende vormen van transport is, vinden wij het als reisorganisatie belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen wanneer het gaat om duurzaam reizen.’

Oad zegt hiermee de eerste busreisorganisatie in Nederland te zijn die al haar busreizen standaard aanbiedt met compensatie voor CO2-uitstoot. ‘Hiermee maken we dus de keuze voor de klant zonder dat ze er extra voor hoeven te betalen. Zo kan onze klant onbezorgd en verantwoord op reis.’

Oad is hiervoor een samenwerking aangegaan met GreenSeat, onderdeel van Climate Neutral Group. GreenSeat heeft de compensatie van de totale uitstoot van alle busvervoer van Oad berekend. Met het bedrag dat hiermee gemoeid is, worden een drietal projecten financieel ondersteund die huishoudens in ontwikkelingslanden toegang geven tot duurzame energie.

‘Wij zijn zeer verheugd met deze stap van Oad. Zij lopen hiermee voorop in de busreissector en hopen dat meerderen zullen volgen’, zegt Marjan Verbeek, Strategic Partnership Manager GreenSeat.

Met deze stap speelt Oad in op de steeds sterker worden wens vanuit haar klanten om een steentje bij te dragen aan een beter klimaat. ‘Uiteraard is CO2-uitstoot reduceren het einddoel maar compenseren van de CO2-uitstoot is de eerste stap om bij te dragen aan een beter klimaat. Men zal blijven reizen en in afwachting van de duurzame ontwikkelingen vanuit de mobiliteitsbranche wil Oad als touroperator vooruitstrevend zijn met deze stap.’

Ook vanuit de brancheorganisatie ANVR wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaam reizen. Zo tekende Oad tevens het International Tourism Plastic Pledge, waarmee zij verklaart zich in te zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Anita

    Goed bezig Arjan Koster met je mooie bedrijf en een wel doordachte stap op het pad van milieubehoud op onze waardevolle planeet. TTC Anita Oude Stegge/Hengelo.