Nog geen uitsluitsel over balkonval Nederlander - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nog geen uitsluitsel over balkonval Nederlander

Door: | 12 augustus, 2019

De Spaanse politie tast nog in het duister over de reden waarom een 18-jarige Nederlander vorige week van een balkon op Mallorca viel.

De jongen viel van de vijfde verdieping van een balkon van hotel Luna Park in S’Arenal, een populaire bestemming bij jongeren. Het slachtoffer had het geluk dat zijn val deels werd gebroken door een plastic vuilcontainer. De jongen werd zwaargewond opgenomen op de intensive care.

Het ongeval gebeurde laat in de nacht na een avond stappen. De jongen was alleen in zijn kamer. Het is niet bekend of de jongen van het balkon is gevallen of dat hij naar een ander balkon wilde klauteren en daarbij ten val kwam. Dat laatste fenomeen staat op Mallorca bekend als balconing. Vooral Britse jongeren maken er een sport van vanaf hun balkon naar een ander balkon te klimmen of in het zwembad te springen. Als hij bewust naar een ander balkon had willen klimmen, zou het de eerste keer zijn dat een Nederlander bij balconing betrokken is.

De lokale overheid treedt streng op tegen jongeren die op balkons klauteren. De boetes lopen uiteen van 600 tot 1.500 euro per overtreding. Dit seizoen zijn al drie vakantiegangers op de bon geslingerd. Vooral Britse vakantiegangers in Magaluf maken zich schuldig aan balconing. Het fenomeen heeft deze zomer al twee vakantiegangers het leven gekost, een 20-jarige man uit Engeland en een 52-jarige Spanjaard. Daarnaast raakten vijf mensen zwaargewond.
Vorig seizoen waren er door Balconing acht dodelijke slachtoffers te betreuren, melden lokale media. (Foto Hotel Luna Park).

(Visited 463 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Inge

    Als het niet zo’n naar onderwerp was zou het bijna geestig zijn. Toen ik op site kwam stond in het paarse blokje (over de ZRA) Ga de uitdaging aan! Van balkon naar balkon is inderdaad een hele uitdaging!