Nieuwkomer Fly Caribbean Direct in 2020 de lucht in - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nieuwkomer Fly Caribbean Direct in 2020 de lucht in

Door: | 30 oktober, 2019

De nieuwe Nederlandse airline Fly Caribbean Direct (FLY-CD) start halverwege volgend jaar met vluchten tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

De airline, die onder Nederlandse vergunning opereert, biedt met een dagelijks schema vakantievluchten aan die vooral via touroperatorpakketten worden verkocht.
Het initiatief voor de nieuwe maatschappij komt uit de koker van Stephan Huisman die al meer dan 10 jaar ondernemer is binnen de reisbranche. Hij was onder andere eigenaar van New World travel designers, een inkomende touroperator in Zuid-Amerika.

Huisman werkt samen met een team van managers uit de luchtvaartwereld en lokaal krijgt hij support van de grootste touroperators. Fly Caribbean Direct gaat vluchten uitvoeren met twee geleasede Airbus A320 toestellen.

‘We zien veel potentieel voor vakantievluchten tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Dat wordt ondersteund door onze lokale partners, de touroperators, die stoelen bij ons inkopen om zo pakketreizen naar de diverse bestemmingen te gaan aanbieden’, zegt Huisman, die officieel medeoprichter is van Fly Caribbean Direct.
De nieuwe airline heeft Bonaire als thuisbasis.

In Zuid-Amerika wordt gevlogen vanuit de steden Buenos Aires en Cordoba (Argentinië) en Sao Paolo en Brasilia (Brazilië). Bestemmingen in het Caribisch gebied zijn Aruba, Bonaire, Punta Cana (Dominicaanse Republiek), Cancun (Mexico) en Havana (Cuba). Het is de bedoeling daarna ook te starten met St. Maarten en Orlando en Miami in Florida.

Voor Bonaire, dat grotendeels draait op het toerisme, geeft de start van Fly Caribbean Direct een boost aan de lokale economie. De twee Airbus toestellen worden op Flamingo Airport Bonaire gestationeerd.

Foto: Stephan Huisman.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel