Nieuwe versie Pyton heet Amadeus Leisure Platform - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nieuwe versie Pyton heet Amadeus Leisure Platform

Door: | 11 oktober, 2019

Onder de naam Amadeus Leisure Platform heeft Amadeus een geheel nieuwe versie van Pyton gelanceerd. De herintroductie was op 1 oktober.

Het was al even stil rond Pyton, het toeristische centrale reserveringssysteem dat in 2015 door Amadeus werd gekocht. Amadeus heeft sindsdien veel geïnvesteerd in het product. Bij de herintroductie is de naam Pyton van het CRS-product verdwenen, zeggen René Schukkink, commercial director retail voor Amadeus in Benelux & Pyton Travel Technology, en Hubert van Velden, manager retail/touroperators van Amadeus.

Even terug in de tijd. Pyton verwierf grote bekendheid als toeristische CRS, waar reisagenten alle leisure-producten konden boeken. Aanbod van Nederlandse- en buitenlandse touroperators ging hand in hand met een breed aanbod aan leisure-airlines. Met behulp van Pyton konden reisagenten volop zelf pakketreizen samenstellen.

In september 2015 werd Pyton ingelijfd door Amadeus. Met de overname zag Amadeus kansen om zijn positie in het leisure-segment op de Nederlandse markt te vergroten. Sinds die tijd ging de toeristische CRS door het leven onder de naam ‘Pyton Leisure Portal, powered by Amadeus’.
‘Pyton was een goede aanvulling voor onze leisure-markt’, zegt Schukkink. ‘We hebben daarna veel geïnvesteerd en bijna alles opnieuw gebouwd om te voldoen aan de eisen van de markt en zelfs een beetje meer te bieden.’

De afgelopen jaren heeft Amadeus vooral geïnvesteerd in een nieuwe API (Application Programming Interface), zeg maar een soort digitale stekkerdoos waarmee een computerprogramma kan communiceren met een ander. ‘We hebben niet alleen veel aanbod, maar het systeem is ook snel en accuraat. Dat is van groot belang wanneer je een groot aanbod hebt en de gebruiker snel resultaat wil zien op zijn zoekacties’, zegt Hubert van Velden, die met zijn nieuwe team het aanspreekpunt is voor de reisbranche in de Benelux. ‘We waren nu op een punt gekomen om een volgende grote stap te zetten.’

Die stap was dus begin oktober, waarbij met de lancering van de nieuwe API de naam Pyton Leisure Platform verdween. Pyton wordt geïntegreerd in andere package- en distributiesystemen op het Amadeus Travel Platform. De nieuwe naam is Amadeus Leisure Platform.

‘De reden voor de samenvoeging onder de vlag van Amadeus is dat we naar een wereldwijd platform willen’, zegt Schukkink. ‘Dat platform bestaat momenteel al uit toonaangevende leisure-pakketdistributieplatforms in Duitsland en in Spanje. Met Pyton erbij wordt dat wereldwijde platform verder versterkt. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om iets voor de markt te realiseren waar de markt ook echt op zit te wachten. Nu zijn we zover om dat uit te rollen.’

Lees het hele interview met René Schukkink en Hubert van Velden in TravMagazine #41.

Foto: Hubert van Velden en René Schukkink.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel