Nieuwe eigenaar voor Thomas Cook Nordics - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nieuwe eigenaar voor Thomas Cook Nordics

Door: | 30 oktober, 2019

De voormalige Scandinavische tak van Thomas Cook, tegenwoordig actief onder de naam Ving Group, heeft een nieuwe eigenaar. Het bedrijf is gekocht door de Noorse zakenman Petter Stordalen (Strawberry Group) samen met twee investeerders.

Strawberry Group en investeringsmaatschappij Altor kopen ieder 40 procent van het reisbedrijf. TDR Capital koopt de resterende 20 procent.

Onder de Ving Group vallen het merk Ving in Noorwegen en Zweden, Tjaereborg (Finland), Globetrotter (Zweden), Spies (Denemarken) en Thomas Cook Airlines Scandinavia. De Ving Group heeft in totaal 2.300 werknemers.

Petter Anker Stordalen is een Noorse zakenman, actief in onder andere de hotelsector, winkelcentra  en vastgoed, en staat bekend als zelfbenoemd milieuactivist. Hij heeft een geschat vermogen van 7 tot 11 miljard Noorse kronen, ofwel een bedrag rond de 1 miljard euro, volgens het Amerikaanse blad Forbes.
‘De ervaring en financiële kracht van de nieuwe eigenaren bieden ons stabiliteit op de lange termijn. De deal betekent ook dat de banen voor de meer dan 2.300 mensen die binnen de Wing Group werken, inclusief onze luchtvaartmaatschappij, worden gered’, zegt CEO Magnus Wikner van Wing Group in een verklaring.

De aankoop door Stordalen en zijn partners is een streep door de rekening van de Zweeds-Duitse investeerder Triton, dat eerder al belangstelling toonde voor de winstgevende Scandinavische tak van Thomas Cook.
Triton verwierf eerder dit jaar Sunweb en Corendon, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Triton zou streven naar een keten van meerdere winstgevende reisbedrijven in Europa.

Foto: Petter Stordalen, de nieuwe eigenaar van Ving Group, en CEO Magnus Wikner. (Foto Ving Group).

Deel dit artikel