Nieuwe cao reisbranche; 2 procent loon erbij - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nieuwe cao reisbranche; 2 procent loon erbij

Door: | 9 mei, 2019

De nieuwe cao voor de reisbranche is rond. De cao, die op maandag 29 april is afgesloten, heeft een looptijd van 1 november 2018 tot 1 september 2019. De vorige cao was op 1 november 2018 afgelopen. Aan de nieuwe moderniserings-cao wordt ondertussen hard gewerkt.

Onderdeel van deze nieuwe cao is dat medewerkers in de reisbranche die onder de cao reisbranche vallen op 1 juli aanstaande een loonsverhoging van 2 procent tegemoet kunnen zien.
Ook betekent de nieuwe cao dat reisbedrijven opnieuw gebruik kunnen maken van artikel 7 voor seizoenswerk. ‘We verwachten binnen een paar dagen de nieuwe cao getekend te kunnen hebben, dan kunnen bedrijven dit cao-artikel meteen weer gebruiken’, zegt Frank Radstake, cao-onderhandelaar namens de ANVR.

Anders dan bij FNV en CNV Vakmensen hebben de leden van vakbond de Unie tegen het cao-eindvoorstel van de ANVR gestemd. Zij tekenen niet mee met deze cao. ‘Dat vind ik hartstikke jammer, maar het is ook volkomen begrijpelijk, nu hun leden hebben tegengestemd’, zegt Radstake. ‘Wat mij betreft, is het een tijdelijk afscheid en schuiven ze gewoon weer aan voor de gesprekken over de vernieuwing van cao en pensioenen.’

Volgens Radstake is het niet alleen goed dat er nu een cao-akkoord is overeengekomen voor de looptijd tot 1 september 2019. ‘Ook betekent dit dat de partijen zich volledig kunnen focussen op het moderniseren van de cao reisbranche en de pensioenregeling van de reisprofessionals. Daar gaan we de komende paar maanden weer volop mee aan de slag.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Boudewijn KLOES

    Erg jammer dat allen een vertegenwoordiging van de ANVR geciteerd wordt en niemand van de vakbonden.