Nieuw reisadvies Hongkong: wees alert - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nieuw reisadvies Hongkong: wees alert

Door: | 14 november, 2019

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt bezoekers van Hongkong om rekening te houden met ongeregeldheden. Dat meldt het ministerie in een nieuw reisadvies.

‘In verschillende delen van Hongkong komen demonstraties en wegblokkades voor. Vooral bij politiestations, overheidskantoren, universiteiten en metrostations wordt gedemonstreerd, vaak met gewelddadige confrontaties tussen betogers en politie. Wees alert. Vermijd demonstraties en mogelijke confrontaties van demonstranten en politie. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.’

In Hongkong hebben duizenden demonstranten opnieuw scholen gedwongen hun deuren te sluiten en belangrijke wegen geblokkeerd. Op verschillende plaatsen zijn auto’s en barricades in brand gestoken. Politiebureaus en treinen worden met benzinebommen bekogeld en winkelcentra vernield, meldt onder andere de NOS.

De demonstranten keren zich tegen het bestuur van Hongkong, dat volgens hen uit marionetten van de communistische regering in Peking bestaat. Ze vrezen dat Hongkong, dat een democratischer rechts- en bestuurssysteem heeft, zijn speciale status binnen China kwijtraakt.

Woensdag ging het gerucht dat het bestuur van Hongkong voor komend weekend een uitgaansverbod zal uitvaardigen. Het wordt gevoed door een tweet van de Chinese krant China Global Times, een spreekbuis van de regering in Peking. De tweet werd na korte tijd verwijderd.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel