Nederland in top vijf duurste taxilanden - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Er bestaan grote verschillen tussen de prijzen van luchthaventaxi’s

Nederland in top vijf duurste taxilanden

Door: | 24 juni, 2019

Nederland staat in de top vijf van landen waar taxiritten vanaf een vliegveld het duurst zijn. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport.com. Het taxiplatform voor ritten van en naar vliegvelden vergeleek data van Taxi-Calculator.com, van taxiritten in twintig landen.

Zwitserland is het duurste land voor taxiritten. Voor een rit van vijf kilometer moet hier circa 22,68 euro worden betaald. Andere ‘dure’ landen hanteren tarieven variërend van 9,91 euro tot 15,64 euro voor vijf kilometer. Het op één na duurste land is Japan, gevolgd door Duitsland, Nederland en België. Het taxiplatform noemt het opvallend dat, afgezien van Japan, de duurste taxilanden in West-Europa zijn te vinden.

Met een prijs van 0,84 euro voor een rit van vijf kilometer is Egypte het goedkoopste taxiland. Daarnaast zijn het vooral Aziatische landen die in de top 10 van voordeligste landen staan. Ook India (1,29 euro), Thailand (1,41 euro), Indonesië (1,68 euro) en Maleisië (1,70 euro) zijn relatief goedkope landen waar voor een rit minder dan 2 euro neergeteld dient te worden.

Investering
Taxi2Airport maakte maandag bekend dat het een investering ontvangt van 2,2 miljoen euro van VOC Capital Partners en bestaande aandeelhouder VentureBuilders Capital. De investering wordt gebruikt voor groeiversnelling door versterking van de B2B-strategie (partnerships met andere reisplatforms) en het benutten van groeikansen in Azië. Eerder werd het managementteam om die reden al uitgebreid met CEO Koen Bremer (ex-BCG en Ace&Tate) en CCO Mathijs Muijser (ex-Tiqets en Dealbroker).

(Visited 157 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel