Na ongeluk Donau: reisbureau gaat eigenaar cruiseschip aanklagen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Na ongeluk Donau: reisbureau gaat eigenaar cruiseschip aanklagen

Door: | 1 juni, 2019

Het Zuid-Koreaanse reisbureau Very Good Tour gaat de eigenaar van het cruiseschip aanklagen dat woensdagavond over een kleinere toeristenboot op de Donau is gevaren, meldt de NOS. Het incident gebeurde bij een brug in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Door de botsing kapseisde de rondvaartboot, waarna het schip snel zonk. Aan boord van de kleinere boot waren 33 toeristen uit Zuid-Korea. Zeven toeristen overleefden de aanvaring. Zeker zeven anderen zijn overleden en er worden nog 21 mensen vermist, inclusief de twee Hongaarse bemanningsleden van de boot.

Een woordvoerder van het reisbureau laat aan The Korea Times weten dat eerst wordt afgewacht wat de precieze oorzaak van het ongeluk is. ‘Maar er zal hoe dan ook actie worden ondernomen, omdat dat hoort bij de compensatie voor onze klanten.’
De Hongaarse politie hield donderdag de kapitein van het 135 meter lange cruiseschip aan, een 64-jarige Oekraïner. Hij wordt verdacht van roekeloos vaargedrag. De kapitein zei vandaag onschuldig te zijn. Hij had geen regels overtreden, zei hij via zijn advocaat. Het speet hem dat hij de botsing niet kon voorkomen.

(Visited 154 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel