Münster-Osnabrück: stabiel in lastig jaar 2020 - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Münster-Osnabrück: stabiel in lastig jaar 2020

Door: | 6 januari, 2020

De luchthaven van Münster-Osnabrück heeft afgelopen jaar bijna een miljoen passagiers over de vloer gehad. Om precies te zijn waren het er 992.553. Dat is 3,3 procent minder dan in 2018.

Toch is de directie van de Duitse grensluchthaven erg positief over de behaalde cijfers, aangezien Germania begin 2019 failliet ging. Deze airline was goed voor een aandeel van 30 procent van de vluchten op Münster-Osnabrück.

De grootste bestemmingen van Münster-Osnabrück waren afgelopen jaar de Lufthansa-bestemmingen München (235.000 passagiers) en Frankfurt (133.000 passagiers). Ook de toeristische bestemmingen  Mallorca (209.000 passagiers) en Antalya (188.000 passagiers) deden het goed.
‘In een voor de luchtvaartwereld turbulent jaar, met het wegvallen van Germania en Thomas Cook, heeft de luchthaven Münster-Osnabrück een goed resultaat behaald’, zegt directeur Prof. Dr. Rainer Schwarz.

De luchtvaartsector in Duitsland als geheel verwacht een moeilijk jaar, met een teruglopend aantal passagiers, mede als gevolg van de nieuwe vliegbelasting. De luchthaven van Münster-Osnabrück verwacht zich daarin goed staande te kunnen houden, met sterkte partners als Corendon Airlines, Lauda, Eurowings en SunExpress, die hun aanbod van de luchthaven steeds verder uitbreiden.

Corendon biedt komende zomer 30 procent meer vluchten vanaf Münster-Osnabrück en bij elkaar 12 nieuwe bestemmingen starten.  De frequentie naar Gran Canaria, Fuerteventura en Antalya wordt opgevoerd. Nieuw in het vliegschema zijn Bodrum en de Turkse Egeïsche kust.

Ook SunExpress, een dochter van Lufthansa en Turkish Airlines, voert het aantal vluchten naar Antalya en de Turkse Riviera op van 14 naar 19 per week.
Samen met de vijf wekelijkse vluchten van Corendon wordt Antalya met 24 vluchten per week de grootste toeristische bestemming van Münster-Osnabrück.
Ook Mallorca staat in de top van de ranglijst. Eurowings vliegt 12 keer per week en Lauda dagelijks naar het populaire vakantie-eiland.

Wenen, dat in november als bestemming werd opgenomen, wordt komende zomer door Lauda met vier vluchten per week voortgezet. (Foto: Shutterstock).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel