Ministerie EZ: uiterlijk donderdagochtend meer over voucher - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ministerie EZ: uiterlijk donderdagochtend meer over voucher

Door: | 25 maart, 2020

Het ministerie van Economische Zaken komt in de loop van woensdagavond of donderdagochtend met nadere mededelingen over het gebruik van de corona-voucher.

Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat het ministerie hooguit met een advies komt waarin consumenten (dringend) worden opgeroepen de voucher te accepteren. Dat is in overeenstemming met een recente verklaring van de Europese Commissie.
‘Het wordt vanuit ons dus geen afspraak of besluit. Niet alleen omdat dat tegen de Europese regels zou ingaan, maar ook tegen de Nederlandse regels. Het is dus hetzelfde als vanuit Brussel, maar dan nationaal.’

Europese Commissie
De Europese Commissie stelde recent dat de reiziger bij annulering van de reis formeel het recht op terugbetaling heeft, maar erkende tegelijk dat het enorme bedrag aan terugbetalings-claims in combinatie met het ontbreken van nieuwe boekingen een enorme druk legt op de liquiditeit van de reisorganisaties.

De Commissie vraagt reizigers daarom om uitstel van hun pakketreis te accepteren tot een latere datum, in plaats van een terugbetaling.
‘Gezien de huidige onzekerheid om reisplannen te maken, zou dat kunnen worden gedaan door middel van een credit nota, de zogenaamde voucher. De reiziger moet echter de mogelijkheid hebben om een volledige terugbetaling te vragen als hij uiteindelijk geen gebruik maakt van de voucher. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat de voucher onder passende insolventiebescherming valt’, aldus de formele tekst vanuit de Europese Commissie.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel