Minister Van Nieuwenhuizen: vakantie Turkije nu ‘heel erg asociaal’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Minister Van Nieuwenhuizen: vakantie Turkije nu ‘heel erg asociaal’

Door: | 30 juni, 2020

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vindt het ‘heel erg asociaal’ en onverantwoordelijk als mensen nu op vakantie gaan naar Turkije. Dat stelde Van Nieuwenhuizen in het vragenuur in de Tweede Kamer.

Voor Turkije geldt in verband met het coronavirus nog een ‘oranje’ reisadvies (alleen noodzakelijke reizen). ‘Vakantie en familiebezoek vallen daar niet onder’, zei de minister.

Vakanties naar Turkije staan extra in de aandacht nadat Corendon heeft laten weten vanaf 10 juli weer pakketreizen naar Turkije aan te bieden.

De minister vindt dat de reisorganisatie dat nog niet zou moeten doen, want de organisatie loopt daarmee vooruit op een aanpassing van het reisadvies, die mogelijk niet doorgaat, meldt de NOS.

Nu moeten mensen die vanuit Turkije naar Nederland komen twee weken in quarantaine. Dat geldt ook voor Nederlandse vakantiegangers.
Van Nieuwenhuizen: ‘Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat mensen op vakantie gaan naar landen waar een oranje reisadvies geldt. Het is een groot risico. En het is ook heel asociaal en onverantwoordelijk om te zeggen: ik verzin wel een reden waarom ik daarnaartoe moet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de Nederlandse samenleving als je weer terug komt.’

Premier Rutte uitte vorige week ook al kritiek op het voornemen van Corendon om straks weer naar Turkije te gaan vliegen, tot grote verbazing van Corendon zelf.

Overigens worden momenteel al volop reizen naar Turkije aangeboden door (veelal) Turkse maatschappijen die vanaf Amsterdam naar Turkije vliegen, waarbij passagiers dan zelf een los hotel boeken. De maatschappijen opereren onder de radar van de overheid. (Foto ministerie Infrastructuur en Waterstaat)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.