Mallorca: 'balconing' eist eerste dodelijke slachtoffer - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Mallorca: ‘balconing’ eist eerste dodelijke slachtoffer

Door: | 11 juni, 2019

Op Mallorca is deze week weer een toerist van een balkon gestort. Het is het eerste geval van ‘balconing’ met dodelijke afloop van dit seizoen. Het slachtoffer is een 20-jarige Britse toerist, die vanaf het balkon van zijn hotelkamer op de tweede verdieping viel en op straat terecht kwam.

Volgens de politie was hij op slag dood. Het ongeval vond plaats in Magaluf, ten westen van hoofdstad Palma de Mallorca, melden Spaanse media.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend, maar aangenomen wordt dat het gaat om ‘balconing’, een populaire trend onder jonge vakantiegangers op Mallorca. Zij klimmen hierbij via hun balkon buitenlangs omhoog of naar een naastgelegen balkon, vaak onder invloed van alcohol of drugs. Vorig seizoen waren er minstens acht sterfgevallen op Mallorca als gevolg van ‘balconing’. De meeste slachtoffers waren Brits.

Alcohol
De gemeente Calvià, waartoe Magaluf behoort, heeft eerder ​​spoedberaad gehouden met hoteliers, politici en vertegenwoordigers van het Britse consulaat. De regering van de Balearen besloot hierna om actie te ondernemen en het zogeheten ‘zuiptoerisme’ een halt toe te roepen. Zo werd onder andere de gratis verkrijgbaarheid van alcoholische dranken in all-inclusive hotels beperkt.

Een oplossing van het probleem lijkt nog ver weg. De afgelopen dagen raakten al diverse toeristen zwaar gewond bij een valpartij. Eind mei viel een 18-jarige toerist uit Zweden in Magaluf van een bijna vier meter hoge muur naar beneden. De man, die onder invloed van alcohol was, kwam op zijn hoofd terecht en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
Begin vorige week viel een 19-jarige Brit vanaf een balustrade acht meter naar beneden en kwam er verrassenderwijs met lichte verwondingen vanaf. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol en cocaïne toen hij op de balustrade balanceerde en weggleed.
Een 35-jarige man uit Duitsland viel eind vorige week ’s nachts van de tweede verdieping van een hotel aan de Playa de Palma. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Met de teller op drie gewonden en één dode moet het echte toeristenseizoen op Mallorca nog beginnen. (Foto: Shutterstock).

(Visited 1.471 times, 3 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel