Macho Picchu: plan luchthaven staat haaks op bezoekersreductie - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Macho Picchu: plan luchthaven staat haaks op bezoekersreductie

Door: | 17 mei, 2019

Wie het nog snapt, mag het zeggen. De regering van Peru wil een internationale luchthaven bouwen bij Cusco, in de buurt van Macho Picchu, de Inca-stad uit de 15-de eeuw en een grote toeristentrekker.

De luchthaven bij Cusco krijgt een capaciteit tot zes miljoen passagiers per jaar, met tien gates en met een oppervlakte van 480.000 vierkante meter. Op die manier kunnen toeristen makkelijker de historische stad in de Andes bezoeken.

De aankondiging van de bouw van de luchthaven zorgt voor verwarring, want een paar dagen eerder liet het ministerie van Cultuur van Peru weten dat de toegang tot Machu Picchu drastisch wordt beperkt. De historische stad wordt onder de voet gelopen door toeristen. In 2017 waren er 1,5 miljoen. Dat is al dubbel zoveel als Unesco ooit heeft geadviseerd. De aanleg van een luchthaven in de buurt zou de toeristenstroom alleen maar verder aanwakkeren.

Eerder kondigde het ministerie aan de verblijfsduur van bezoekers aan Machu Picchu te willen beperken tot drie uur per dag. Overigens is het bezoek nu al gelimiteerd tot vier uur per dag. Bezoekers worden in groepen binnengelaten. Het aantal toeristen bedraagt momenteel circa 6.000 per dag.
De Incastad op een hoogte van 2.500 meter werd in de 15-de eeuw gebouwd en werd later door de inwoners verlaten. De Amerikaanse archeoloog Hiram Bingham ontdekte de stad in 1911.

(Visited 215 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel