Luchthavens in regio en over de grens populair - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Luchthavens in regio en over de grens populair

Door: | 8 mei, 2019

De populariteit van regionale luchthavens in Nederland of net over de grens neemt toe. Dat zegt de VakantieDiscounter op basis van eigen onderzoek.

Tegelijk vliegen minder Nederlanders vanaf Schiphol naar hun vakantiebestemming. Vorig jaar vloog ruim 70 procent van de Nederlandse reizigers nog vanaf Schiphol, dit jaar is dat 61 procent. De populariteit van Eindhoven groeit van 11 naar 14 procent.
Het reisbedrijf hield een enquête onder 2.426 Nederlandse reizigers en analyseerde de boekingen in de eerste vier maanden van 2018 en van 2019.

Gevraagd naar hun favoriete luchthaven, koos 42 procent van de reizigers voor Schiphol. Van de ondervraagden kiest 46 een regionale luchthaven in Nederland. Eindhoven en Rotterdam zijn favoriet.
Ruim 8 van de reizigers zou het liefst vanuit Duitsland vertrekken. Hierbij is Düsseldorf met bijna 4 procent het populairst, gevolgd door Weeze.
Reisafstand is de belangrijkste factor bij de keuze van een luchthaven. Daarna volgen prijs en aanbod van bestemmingen. Vooral passagiers die van een regionale luchthaven vliegen, kijken naar de reisafstand.

Foto: Düsseldorf Airport is populair onder Nederlandse passagiers.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel