Lion Air dreigt Boeing-order van 19 miljard te schrappen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Lion Air dreigt Boeing-order van 19 miljard te schrappen

Door: | 6 december, 2018

De relatie tussen Lion Air en vliegtuigbouwer Boeing heeft een forse deuk opgelopen na de vliegtuigcrash met de 737 Max eind oktober, waarbij 189 mensen omkwamen.

De Indonesische airline dreigt een order bij Boeing af te zeggen ter waarde van 19,4 miljard euro. Oprichter Rusdi Kirana zegt zich bedrogen te voelen door de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Boeing legde in een rapport de schuld van het ongeluk bij Lion Air.
De Indonesische luchtvaartautoriteiten stelden in een voorlopig rapport dat Lion Air zijn veiligheidscultuur moet verbeteren. Boeing reageerde met een verklaring waarin vooral werd gewezen op de onderhoudsproblemen van het toestel. De vliegtuigbouwer zweeg over een vernieuwd systeem om het afslaan van motoren te voorkomen. Dat werd door een foutieve sensor geactiveerd.

In een voorlopig onderzoeksrapport lieten de Indonesische luchtvaartautoriteiten weten dat er problemen waren met de Angle of Attack (AOA)-sensoren (AOA). Door foutieve informatie dook de neus van het vliegtuig telkens naar beneden. Ook op enkele voorafgaande vluchten trad dit probleem op. Piloten wisten toen met moeite het toestel weer te corrigeren. Boeing zelf publiceerde na de crash een veiligheidswaarschuwing over deze sensor.
Lion Air is een van de grootste afnemers van de 737 Max.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel