KLM-personeel: petitie voor besluit over Schiphol - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

KLM-personeel: petitie voor besluit over Schiphol

Door: | 4 februari, 2020

Onder het motto ‘Geen rapporten maar daden!’ heeft de ondernemingsraad van KLM dinsdag een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. De OR dringt namens de 36.000 werknemers aan op een politiek besluit over Schiphol, meldt de NOS.

Het KLM-personeel is de besluiteloosheid van het kabinet zat. Het uitstellen van een besluit over de groei van Schiphol is slecht voor de werkgelegenheid, zegt het personeel. Schiphol moet naar 540.000 vliegbewegingen, en vliegveld Lelystad moet open, vinden ze.

Volgens de ondernemingsraad wordt een besluit elke keer uitgesteld en dat is schadelijk voor de KLM. De medewerkers hebben begrip voor de discussie over stikstof en CO2 en de gevolgen voor de toekomst van de luchtvaart.
Maar zij vinden dat duurzame groei mogelijk moet zijn.

Het kabinet werkt aan een nieuwe luchtvaartnota, over de toekomst van de luchtvaart tot 2050. Het rapport wordt binnenkort verwacht. Maar ook over de groei van Schiphol op korte termijn en over de opening van Lelystad Airport moeten de regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het nog eens zien te worden.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.