Klimaatactivisten willen Heathrow platleggen met drones - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Klimaatactivisten willen Heathrow platleggen met drones

Door: | 31 mei, 2019

Klimaatactivisten dreigen in juni en juli de luchthaven van Heathrow met drones plat te leggen. De actiegroep tegen klimaatverandering wil op 18 juni een eendaags protest houden en vanaf 1 juli voor de duur van tien dagen het vliegverkeer op de grootste luchthaven van Londen blokkeren, tenzij de regering de plannen tot uitbreiding van de luchthaven intrekt.

Volgens de BBC is het plan om drones te gebruiken, uitgelekt in de onderlinge communicatie tussen actievoerders.
Een woordvoerder van Heathrow speekt van een roekeloze actie die het leven van het reizende publiek en collega’s in gevaar kan brengen. ‘We zijn het eens met de noodzaak van klimaatverandering, maar dat betekent dat we constructief moeten samenwerken, en niet het plegen van ernstige strafbare feiten op het moment dat hardwerkende mensen zich voorbereiden op een ​​welverdiende vakantie met hun familie.’

Luchtvaartminister Vere liet weten dat vliegen met drones in de buurt van een luchthaven een ernstig strafbaar feit is. Op het gebruik van drones om opzettelijk de veiligheid van mensen in gevaar te brengen, staat maximaal een levenslange gevangenisstraf.
‘Geen enkele regering heeft meer gedaan om de CO2-uitstoot te verminderen. Groot-Brittannië loopt voorop bij wereldwijde inspanningen om de klimaatverandering aan te pakken.’

De politie krijgt nieuwe bevoegdheden om het illegale gebruik van drones aan te pakken nadat honderden vluchten op de luchthaven van Gatwick in december vorig jaar werden verstoord door drones. (Foto: Shutterstock).

(Visited 183 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel