Kers (TUI): ‘Klaar voor vliegvakanties per 1 juli, als BZ groene licht geeft’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Kers (TUI): ‘Klaar voor vliegvakanties per 1 juli, als BZ groene licht geeft’

Door: | 29 mei, 2020

TUI Nederland is er klaar voor om vanaf 1 juli aanstaande de vakantievluchten weer op te starten. ‘Wij zijn klaar voor verantwoorde, veilige vliegvakanties per 1 juli. Nu moet Buitenlandse Zaken nog groen licht geven’, zegt topman Arjan Kers van TUI Nederland.  ‘Hopelijk gebeurt dat komende week.’

TUI laat vrijdag weten dat in eerste instantie een beperkt aanbod beschikbaar zal zijn; alleen die bestemmingen worden aangeboden waarvan op dit moment duidelijk is dat ze een veilig en comfortabel vakantieverblijf kunnen bieden.

TUI Nederland bereidt zich met diverse scenario’s voor op het aanbieden en uitvoeren van vakanties komende zomer. Vakanties in eigen land worden al aangeboden en een aantal autovakanties in de ons omringende landen zijn naar verwachting binnen afzienbare tijd weer mogelijk.

Het opstarten van een vluchtoperatie vergt echter meer voorbereiding en vooruit plannen. Belangrijke vakantielanden als Spanje, Griekenland en Portugal – en dagelijks volgen er meer – geven aan weer toeristen te kunnen verwelkomen vanaf 1 juli.

Kers: ‘Veel Nederlanders willen deze zomer graag nog op vakantie naar het buitenland, maar wachten op een beslissing van de overheid die dit weer toelaat. TUI is er klaar voor hen die mogelijkheid te bieden vanaf 1 juli. De enige voorwaarde is dat de Nederlandse overheid de reisadviezen versoepelt. Wij zijn in nauw contact met de autoriteiten en hebben er, samen met de ANVR, het volste vertrouwen in dat er snel aanpassingen volgen. De autoriteiten in Duitsland geven inmiddels aan dat er vanaf 15 juni weer naar het buitenland gereisd kan worden, de verwachting is dat Nederland zal volgen.’

Veilig en comfortabel
Met haar eigen toestellen van TUI fly zal TUI vakantiegangers naar een geselecteerd aantal bestemmingen vliegen. Diverse Europese bestemmingen hebben concrete plannen om hun grenzen weer open te stellen voor toerisme en bieden ook de infrastructuur voor een aangename en veilige vakantie, zegt het bedrijf.
‘Waarschijnlijk zal de vakantie wel wat aanpassingen kennen die vooral voortkomen uit het beleid van ‘social distancing’ dat in heel Europa geldt. Uiteraard biedt TUI alleen vakanties aan die voldoen aan alle regelgeving om een veilige en comfortabele vakantie te kunnen garanderen.’

Klantonderzoek
Een onderzoek onder klanten van TUI wees uit dat 68 procent van de Nederlanders graag nog op zomervakantie naar het buitenland zou gaan, waarvan 71 procent de voorkeur geeft aan een zonnige Europese bestemming; 90 procent gaf aan open te staan voor een last minute-aanbod. Spanje en Griekenland zijn hierbij favoriet.

Bestemmingen
De vakantiebestemmingen die als eerste aangeboden zullen worden zijn: de Griekse eilanden Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos, de Spaanse eilanden Gran Canaria, Tenerife en Mallorca en het Turkse Antalya. Ook worden er voorbereidingen getroffen om vluchten naar Curaçao en Aruba weer op te starten.

Alle voorbereidingen worden getroffen, maar de daadwerkelijke uitvoering blijft uiteraard onder voorbehoud van de formele goedkeuring van lokale autoriteiten en de mogelijkheid voor voldoende bewegingsvrijheid en vakantiebeleving voor reizigers, benadrukt TUI.

Meer informatie
Op de website van TUI zal op een speciaal daarvoor ingerichte pagina, per land aangegeven worden wat de mogelijkheden voor vakantie zijn en de condities beschrijven die gelden tijdens de vlucht en in het hotel.
Deze informatie is volgende week beschikbaar en wordt steeds bijgewerkt met de laatste informatie. TUI neemt contact op met klanten die al een vakantie geboekt hadden naar een van deze bestemmingen om de details van het aanbod te bespreken.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

 1. Vanhee marleen

  Zie boven vermeld bericht aub 👍

 2. Vanhee marleen

  Graag nieuws wanneer terug vluchten naar Tenerife. Wij vliegen gemiddeld 4x per jaar met Tui. 👍. Graag ook wat uitleg hoe jullie het aanpakken bij de bezettingen voor de Corona maatregelen, dank bij voorbaat. MVG vanhee Marleen ❤️

 3. Marco

  Leuk voor iedereen die nog op vakantie wil. Er zijn ook mensen die ver voor Corona geboekt hebben en juist niet meer op vakantie willen, omdat de beperkte vakantie niet is wat ze voor ogen hadden tov die dure reissom. Denk aan dure verre reizen die ook niet meer op een ander tijdstip te realiseren zijn. Deze mensen draaien zelf op voor de kosten, zodra bestemminge worden vrijgegeven…
  Vreemde situatie, niet leveren, wel betalen…