Kapitein rampschip Donau eerder betrokken bij ongeval - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Kapitein rampschip Donau eerder betrokken bij ongeval

Door: | 6 juni, 2019

De kapitein van het riviercruiseschip dat vorige week woensdag op de Donau bij Boedapest tegen een kleinere boot met Zuid-Koreaanse toeristen aanvoer, was in april al betrokken bij een bootongeluk in Nederland.

Dat meldt justitie in Hongarije, zegt de NOS. In een persverklaring meldt de aanklager dat de 64-jarige kapitein uit Oekraïne voor dat eerdere ongeluk wordt vervolgd. Het is niet duidelijk op welk ongeluk de Hongaarse justitie doelt. Op 1 april botste een schip van rederij Viking op een olietanker bij Terneuzen, waarbij vijf gewonden vielen. Een schip van dezelfde rederij was half april betrokken bij een aanvaring tussen twee cruiseschepen in de haven van Rotterdam. Daarbij vielen zeven gewonden.

Bij het ongeluk op de Donau kwamen zeker 16 mensen om het leven. Twaalf opvarenden worden nog vermist. Zeven mensen werden kort na de aanvaring gered.
Hongarije verdenkt de kapitein van roekeloos varen. Ook zou de man na het ongeluk informatie van zijn telefoon hebben verwijderd. Volgens de advocaten van de kapitein zou hij niets fout hebben gedaan en is hij ‘helemaal kapot’ van wat er is gebeurd.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel