Kans op orkaan: noodtoestand in Louisiana - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Kans op orkaan: noodtoestand in Louisiana

Door: | 11 juli, 2019

De Amerikaanse Golfkust kampt met noodweer. De stad New Orleans is al deels ondergelopen door zware regenval. Voor de staten Texas, Louisiana en Mississippi komt daar mogelijk later deze week nog een orkaan bij, meldt de NOS.

De gouverneur van Louisiana heeft de noodtoestand uitgeroepen om hulpverlening te vergemakkelijken. Sommige bewoners wordt aangeraden het hogerop te zoeken, voor wie dat niet geldt luidt het advies voldoende proviand in te slaan en thuis te blijven. ‘Niemand moet deze storm onderschatten.’

De rivier de Mississippi die door het laaggelegen New Orleans stroomt staat al hoger vanwege de 15 centimeter regen die woensdag viel. Door de storm kan het waterpeil opgestuwd worden tot 6 meter hoger dan normaal. De autoriteiten houden de dijken rond de stad in de gaten of ze niet overstromen.

Het noodweer boven de Golf van Mexico gaat donderdagavond misschien over in een tropische storm. Tegen vrijdag kan die storm zijn uitgegroeid tot een orkaan van de laagste klasse. Die kan zaterdag aan land komen, als eerste orkaan van dit seizoen.

New Orleans had vaker te kampen met grote overstromingen. In 2005 raakte de stad totaal ontregeld door orkaan Katrina.

(Visited 350 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel