Kabinet stelt extra geld beschikbaar voor voucherregeling SGR - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Kabinet stelt extra geld beschikbaar voor voucherregeling SGR

Door: | 29 mei, 2020

Het kabinet stelt extra geld beschikbaar om te zorgen dat consumenten niet financieel de klos zijn als ze een voucher voor een pakketreis hebben geaccepteerd en de touroperator over de kop gaat. Het kabinet verstrekt daarom de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) een lening van 150 miljoen euro.

Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vandaag aan de Tweede Kamer, meldt RTL Nieuws.

Keijzer zegt dat de reisbeperkingen door het coronavirus niet alleen vervelend zijn voor de consumenten, maar dat ook reisorganisaties het zwaar hebben. ‘Daarom doen we als kabinet een beroep om, als het financieel kan, reisvouchers te accepteren. Consumenten moeten wel zeker weten dat de vouchers met SGR-dekking ook doen wat ze beloven, namelijk bescherming bieden bij faillissement van de reisaanbieder. Daarom versterken we het garantiefonds SGR, zodat de voucherregeling voor consumenten aantrekkelijk blijft.’

Door de coronacrisis begint de dekkingsgraad van het fonds ontoereikend te worden. De extra steun is nodig om ook de reisvouchers ook na 1 juni te kunnen blijven afgeven. Het kabinet heeft daarom een steunmaatregel uitgewerkt, waarbij een lening van 150 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld. De bedragen die door SGR worden geleend, zullen uiteindelijk aan het Rijk worden terugbetaald.

SGR was aanvankelijk twee weken geleden al van plan om uitsluitsel te geven over verlenging komt van de termijn (na 1 juni 2020) voor uitgifte van zogenaamde coronavouchers met SGR-garantie, maar was toen niet in staat om een zorgvuldig besluit te nemen.

De voucher van ANVR en SGR werd 16 maart gelanceerd. Met de SGR-voucher, die een jaar geldig blijft, kunnen klanten later alsnog een reis boeken. Het vouchersysteem voorkomt cashflow-problemen bij touroperators, in een tijd dat zij geen inkomsten hebben.
Ongebruikte vouchers kunnen later alsnog worden ingewisseld voor geld. Dankzij de SGR-dekking lopen klanten dus geen enkel risico.
Vouchers met SGR-dekking mochten in eerste instantie tot 1 juni worden uitgegeven.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel