Italië grendelt steden af tegen virusuitbraak - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Italië grendelt steden af tegen virusuitbraak

Door: | 23 februari, 2020

Italië wil de verdere verspreiding van het coronavirus in het noorden van het land stoppen door enkele zwaar getroffen steden van de buitenwereld af te grendelen.

Door deze maatregel kunnen tienduizenden mensen die in die gebieden wonen geen kant meer op. Dat melden onder andere De Volkskrant en de NOS.

Minister-president Giuseppe Conte kondigde de noodmaatregel zaterdagavond aan nadat het aantal ziektegevallen de afgelopen twee dagen opeens flink steeg. In tien gemeenten in regio Lombardije zijn scholen en veel winkels tijdelijk gesloten. De ongeveer 50.000 inwoners wordt aangeraden vooral thuis te blijven.
Grote evenementen, zoals kerkdiensten, carnavalsbijeenkomsten en sportwedstrijden, zijn verboden.

Het aantal mensen dat in Italië besmet is geraakt met het coronavirus stijgt snel. Tot donderdag waren er drie besmettingen, inmiddels zijn 76 mensen geïnfecteerd met het virus. Twee mensen zijn overleden aan de gevolgen ervan. Beide waren in de 70.

Viroloog Marion Koopmans, een van de wereldleiders binnen het onderzoek naar virusverspreiding, ziet de maatregel als enig juiste oplossing, zegt zij tegen de NOS. ‘Landen die ermee te maken krijgen, moeten net als China het virus uit alle macht onderdrukken. Anders gaat het niet lukken om dit te stoppen.’

Foto: de regio Lombardije in Italië. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel