Internationaal toerisme blijft groeien - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Internationaal toerisme blijft groeien

Door: | 22 mei, 2019

Het internationale toerisme groeit nog steeds door, maar wel in een minder hard tempo dan de afgelopen twee jaar. Dat blijkt uit cijfers van wereldtoerisme-organisatie UNWTO.

In het eerste kwartaal van 2019 werd een groei van 4 procent gemeten. Het Midden-Oosten (8 procent) en Azië (6 procent) telden de grootste  groei van internationale aankomsten. In Europa en Afrika bedroeg de groei 4 procent en in Noord- en Zuid-Amerika 3 procent.

De groei is het gevolg van de gunstige economische situatie, toegenomen vliegcapaciteit en in veel gevallen meer soepele visaregels.
Europa, de grootste toerismeregio, liet vooral groei zien op bestemmingen in Zuid-Europa, rond de Middellandse Zee en centraal- en Oost-Europa.  De groei in Afrika is het gevolg van de toename (11 procent) in Noord-Afrika.
De groei in Noord- en Zuid-Amerika komt vooral op het conto van de Caribbean die een sterk herstel liet zien (17 procent) na een zwak 2018 als gevolg van de orkanen Irma en Maria eind 2017.

Voor heel 2019 verwacht de UNWTO een groei van het aantal wereldwijde aankomsten van 3 tot 4 procent. In 2018 werden 1,4 miljard internationale aankomsten geteld, een plus van 6 procent). In 2010 ging de UNWTO er nog vanuit dat het aantal van 1,4 miljard pas in 2020 zou worden bereikt. Daarmee groeit de toerismesector harder dan de wereldwijde economie (3,7 procent in 2018).

(Visited 110 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel