Influencers opgelicht met nep-studiereis Turkije - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Influencers opgelicht met nep-studiereis Turkije

Door: | 9 mei, 2019

Een groep van 20 influencers uit Duitsland is berooid teruggekeerd van een nepstudiereis naar Turkije. Van een deel van de groep werden de paspoorten gestolen.

Een bericht van de Bild Zeitung hierover is donderdag door veel Duitse media overgenomen. De in Duitsland bekende influencer en tv-ster Natalia Osada had op haar Instagram-account melding gemaakt van de oplichterspraktijken.
Zij was samen met de andere influencers uitgenodigd door Constantino Tour, naar later bleek een niet-bestaande touroperator. Vanwege het tienjarig bestaan van de touroperator werden de influencers per e-mail uitgenodigd om een week in vijfsterrenhotels in Istanbul en Antalya te verblijven. Alle kosten, zoals vliegtickets en hotelverblijf, zouden worden betaald.

Reisleider
Bij aankomst op de luchthaven van Antalya nam een vermeende reisleider van de touroperator de paspoorten van de influencers in, zogenaamd om de check-in in het hotel voor te bereiden. De groep vertrok met een bustransfer. De reisleider ging niet mee omdat hij op een andere groep moest wachten.

In plaats van naar het aangegeven luxe hotel te rijden, werd de groep naar het 200 kilometer verderop gelegen Alanya gebracht. Toen de reisleider niet kwam opdagen en ook telefonisch onbereikbaar was, belden de influencers het luxe hotel waar ze ondergebracht zouden worden. Bij het hotel was hun reservering echter niet bekend.
Toen drong het tot de groep door dat de oplichters het om hun paspoorten te doen was geweest. Ze boekten op eigen kosten een hotel en hun terugvlucht en wilden aangifte bij de politie doen. Dat kon pas de volgende ochtend.

Paspoorten
De Turkse politie gaat ervan uit dat hier een geraffineerde oplichtersbende aan het werk is geweest, die het op de paspoorten van de slachtoffers had voorzien. Een Duits paspoort levert volgens Bild op de zwarte markt in Turkije 2.000 tot 7.000 euro op.
Natalia Osada waarschuwt collega-influencers via haar Instagram-account om voorzichtig te zijn als zij dergelijke uitnodigingen ontvangen.

(Visited 1.343 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Johan

    Wat een scam, tja voor niks gaat de zon op, en nooit je paspoort afgeven weet je nog?