IATA: 'aantal passagiers verdubbelt tot 8.2 miljard'
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

IATA: aantal vliegtuigpassagiers blijft groeien

Door: | 25 oktober, 2018

IATA heeft voorspeld dat, wanneer de huidige trends in het luchtvervoer doorzetten, het aantal vliegtuigpassagiers zou kunnen verdubbelen tot 8.2 miljard in 2037. Per jaar zal het aantal passagiers met gemiddeld 3.5 procent groeien. 

Wel waarschuwde de internationale luchtvaartassociatie dat de groei zowel op het gebied van passagiers als op economisch gebied, kan worden beperkt wanneer overheden maatregelen gaan inbrengen. Verder kwam naar voren dat China de Verenigde Staten waarschijnlijk zal inhalen als grootste luchtvaartmarkt. De Verenigde Staten zal waarschijnlijk op de tweede plek komen te staan en India zal het Verenigd Koninkrijk inhalen rond 2024.

‘De luchtvaart groeit en dat levert enorme voordelen op voor de wereld. Een verdubbeling van vliegtuigpassagiers in de komende 20 jaar zou wereldwijd 100 miljoen banen kunnen ondersteunen. Er zijn twee belangrijke dingen die opvallen aan de prognose van dit jaar. Ten eerste zien we een geografische herverdeling van het luchtverkeer in de wereld naar het oosten. Ten tweede voorzien we een aanzienlijk negatief effect op de groei en voordelen van de luchtvaart als harde en beperkende protectionistische maatregelen worden doorgevoerd’, aldus Alexandre de Juniac, directeur-generaal en CEO van de IATA.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel