Henri de Groot: ‘Geen asperges of cocktails, wel mondkapjes’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Henri de Groot: ‘Geen asperges of cocktails, wel mondkapjes’

Door: | 2 juni, 2020

VakantieXperts de Groot in Vlaardingen en Maassluis verkocht voorheen behalve vakanties ook al koffers en andere reis-gerelateerde artikelen. Sinds kort heeft eigenaar Henri de Groot  mondkapjes aan het assortiment toegevoegd.

‘Nu we geen reizen verkopen, moet je wat anders. De ene collega verkoopt asperges, de ander tropische cocktails. Wij zitten in de mondkapjes’, zegt De Groot, die zich voorbereidt op een voorzichtige opstart van vakanties in Nederland en sommige buitenlandse vakantiebestemmingen.

‘Natuurlijk wordt er in hotels, op de stranden en in de horeca rekening gehouden met alle richtlijnen. De reis zelf zal er voorlopig nog iets anders uitzien’, zegt De Groot.
‘Ik heb me hierin verdiept om onze klanten straks goed te kunnen helpen, of ze nou een vliegreis gaan maken of een paar dagen naar Duitsland of Frankrijk gaan, mondkapjes heb je voorlopig nodig.’

De Groot heeft een leverancier gevonden die snel kan leveren en volgens hem een enorme voorraad heeft. De twee reisbureaus verkopen daarom sinds kort 2 soorten mondkapjes, in Nederland getest en gecertificeerd. Type I is geschikt voor openbaar vervoer, vliegreizen en horeca. Type II is geschikt voor contactberoepen, zoals kappers en thuiszorg. Daarnaast verkoopt hij ook persoonlijke handgels en sprays om telefoon en tablet te reinigen.

‘In Nederland moet je vanaf 1 juni in het openbaar vervoer een mondkapje dragen. Bij een vliegreis zal dat voorlopig ook zo blijven. De regels veranderen dagelijks, maar wie nu met de auto naar Duitsland gaat, is bijvoorbeeld verplicht om bij binnenkomst in een restaurant en in openbare gelegenheden een mondkapje te dragen, maar ook in het openbaar vervoer.’
‘Ik ben al benaderd door branchegenoten, zoals touringcarbedrijven’ zegt De Groot, die laat weten collega’s graag op weg te helpen.

Foto: Desiree Bronkhorst (links) en Annika de Korver van VX de Groot demonstreren de mondkapjes.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel