‘Helft vakantiegeld niet gebruikt voor vakantie’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Helft vakantiegeld niet gebruikt voor vakantie’

Door: | 22 mei, 2019

Meer dan de helft van de Nederlanders (51 procent) gebruikt het jaarlijkse vakantiegeld niet voor vakantie. De meeste Nederlanders sparen of beleggen het geld. Slechts 37 procent gebruikt het jaarlijkse vakantiegeld om op vakantie te gaan.

Dat blijkt uit recent onderzoek van Zoover, uitgevoerd door NBTC Nipo Research onder meer dan 8.000 respondenten.
Van degenen die het extraatje gebruiken om op vakantie te gaan, gebruikt 34 procent het voor een zomervakantie. Daarnaast blijkt het vakantiegeld voor het merendeel van de ondervraagden (60 procent) nooit voldoende om de hele vakantie mee te betalen.

Voor de mensen die het geld niet aan een vakantie uitgeven, is vooral ‘sparen en beleggen’ een populaire besteding van het vakantiegeld; 48 procent van de mannen en 42 procent van de vrouwen zet het geld opzij.
Bij een deel van de respondenten belandt het vakantiegeld ‘op de grote hoop’ (17 procent). Vooral jongeren en senioren gebruiken het voor de dagelijkse uitgaven. Het geld wordt door 10 procent gebruikt voor grote aankopen zoals een wasmachine of een auto. Een klein percentage (5 procent) gebruikt het geld om schulden af te lossen. De overige 12 procent ontvangt geen vakantiegeld.

De cijfers komen grotendeels overeen met onderzoek van ING Bank uit 2016. Toen bleek ook al dat slechts vier op de tien mensen (38 procent) het jaarlijkse vakantiegeld ook daadwerkelijk aan vakantie besteedt. ING Bank stelde destijds dat de totale omvang van het vakantiegeld een bedrag van 15 tot 20 miljard euro omvat.

(Visited 152 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel