Harde wind zorgt voor records boven oceaan - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Harde wind zorgt voor records boven oceaan

Door: | 9 februari, 2020

De sterke jetstream op 10 kilometer hoogte zorgt er niet alleen voor dat Ciara zo’n zware storm is, ook vliegen toestellen in record tempo de Atlantische Oceaan over.

Vliegtuigen van British Airways vlogen in de nacht van zaterdag op zondag in minder dan vijf uur de oceaan over. Vlucht BA212 vloog in 4 uur en 47 minuten van Boston naar Londen. Dat is een record, want normaal duurt die vlucht circa anderhalf uur langer, meldt de NOS.

Een ander toestel van BA vloog in 4 uur en 55 minuten van John F. Kennedy International Airport in New York naar London Heathrow. Ook dat was een record op dat traject. Twee jaar geleden deed een toestel van Norwegian er 5 uur en 13 minuten over om van New York naar Londen te vliegen.

De snelle vliegtijden zijn mogelijk door de jetstream, ofwel de straalstroom, een zeer sterke wind op een hoogte van 9 tot 10 kilometer. Door die sterke jetstream is Ciara, die een groot deel van Europa teistert, zo’n zware storm.
Ook een vlucht van KLM ging daardoor zaterdagnacht snel de oceaan over. Vlucht 644 van New York naar Amsterdam landde zondagmorgen anderhalf uur eerder dan gepland.

Naast records was er vooral overlast. Op Schiphol werden zondag 240 vluchten geschrapt. Het gaat hierbij vooral om vluchten van en naar de UK en Duitsland. Daar heeft het luchtverkeer namelijk veel last van de storm.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel