Grote hotelketen gaat strijd aan met kleine flesjes - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Grote hotelketen gaat strijd aan met kleine flesjes

Door: | 1 augustus, 2019

Een van ’s werelds grootste hotelbedrijven schaft iets kleins af: miniatuurversies van shampoo, conditioner en andere badkamerproducten. InterContinental Hotels Group, met een portfolio van meer dan 5.600 hotels en bijna 843.000 kamers, gaat de strijd aan met de miniatuurversies in de badkamer.

Om plastic afval te verminderen, worden in 2021 alleen nog maar toiletartikelen in dispensers aangeboden. Het bedrijf verwacht dat de stap circa 200 miljoen flesjes per jaar scheelt.

Vorig jaar al liet topman Keith Barr weten dat het bedrijf eind 2019 geen plastic rietjes voor eenmalig gebruik in de hotels meer wil gebruiken. ‘Maar dat is slechts een kleine stap’, zegt Barr over de rietjes. ‘De volgende grote stap die we zagen, waren badkamerbenodigdheden voor eenmalig gebruik.’

Het in de UK gevestigde hotelbedrijf, bekend van merken als Holiday Inn, Kimpton, Six Senses, InterContinental, Crowne Plaza en Staybridge Suites, werkt in sommige hotels al zonder miniatuurflesjes. Bij het luxe label Six Senses wordt gebruik gemaakt van hervulbare keramische dispensers. Ook Kimpton Hotels maakt de overstap. De nieuwere merken, zoals Voco, Even en Avid, gebruiken ook de grotere dispensers.
Ook de meer dan 1.000 Holiday Inn Express-hotels hebben de overstap gemaakt.

Volgens Barr waren de reacties bij deze accommodaties erg positief. ‘Ik krijg waarschijnlijk alleen af en toe een klacht van een klant die ze graag mee naar huis nam. Ik ben blij dat ik die klachten krijg, omdat ik dan weet dat we het juiste doen voor het milieu.’ (Foto InterContinental Hotels Group).

(Visited 341 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel