Grote bosbrand op Gran Canaria - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Grote bosbrand op Gran Canaria

Door: | 12 augustus, 2019

Op Gran Canaria woedt een grote bosbrand. Ongeveer duizend mensen zijn geëvacueerd. Het vuur woedt vooral in het bergachtige gedeelte van het vakantie-eiland. Dat meldt de NOS.

Lokale autoriteiten schatten het gebied dat in brand staat op zo’n 1000 hectare. Er zijn 200 brandweermensen ingezet, samen met tien helikopters en vliegtuigen die grote hoeveelheden water op het vuur gooien. Door de hoge temperatuur en de harde wind is het vuur lastig te bestrijden.

Vooral de gemeenten Tejeda, Gáldar en Artenara zijn getroffen. Op die laatste plek is het vuur begonnen. Ook het nationaal park Tamadaba wordt bedreigd door het vuur. De hoofdstad Las Palmas ligt op ongeveer 30 kilometer van de brandhaard.
Volgens de autoriteiten staan geen huizen in brand. De evacuaties zijn uit voorzorg. De politie denkt dat de brand is veroorzaakt door iemand die een soldeerbout gebruikte.

Ook andere delen van Europa kampen met bosbranden. Op het kleine Griekse eiland Elafonisos, ten zuiden van het schiereiland Peloponnesos, zijn toeristen geëvacueerd. Een bosbrand die gisteren onder controle was verklaard, is weer opgelaaid.
Op het eiland wonen circa 350 mensen, maar in deze tijd van het jaar wordt het eiland dagelijks bezocht door zo’n 3000 toeristen. (Foto Shutterstock).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel