‘Geen handling fee over corona-voucher’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Geen handling fee over corona-voucher’

Door: | 23 maart, 2020

De ANVR heeft aangesloten reisbedrijven gevraagd geen kosten in rekening te brengen voor de corona-voucher. De reden is dat er ondernemers zijn die een handling fee tot 85 euro per voucher vragen of die een boekingsfee van 5 procent van de voucherwaarde in rekening brengen.

Dat gedrag druist in tegen de gedachte achter de voucher, die is bedoeld als tegoedbon in plaats van een cash-refund. De ACM heeft al laten weten ook signalen te hebben ontvangen dat kosten in rekening worden gebracht.

Creatief
Er zijn ook ondernemers die creatief met de voucher aan de slag gaan. Normaal gesproken geldt voor de voucher de voorwaarde dat een eventueel prijsverschil van een latere reis voor rekening van de klant komt. De voucher is in dat geval een waardebon voor een vast bedrag, waar dan later bijbetaald dient te worden.
Sommige ondernemers geven de klant echter nu al een prijsgarantie. Zij spreken nu met de klant een vaste (maximum) prijs af voor een reis die naar later wordt verschoven. Hierbij is de voucher een tegoedbon voor de reis en niet voor een bedrag. ‘Dit is ondernemerschap’, klinkt het.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel