Franse toeristen riskeren zes jaar cel voor zandsmokkel uit Sardinië - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Franse toeristen riskeren zes jaar cel voor zandsmokkel uit Sardinië

Door: | 21 augustus, 2019

Twee Franse toeristen hangt tot zes jaar celstraf boven het hoofd wegens het smokkelen van zand uit Sardinië.

De twee werden door de douane betrapt met 14 flessen gevuld met zand bij zich toen zij met hun auto in Porto Torres aan boord van een veerboot wilden gaan die hen naar Frankrijk zou brengen, meldt de Washington Post. Het zand was afkomstig van Chia beach in het zuiden van het eiland.

Volgens lokale media vertelden de toeristen dat ze het zand als souvenir mee naar huis wilden nemen en waren ze zich er niet van bewust dat ze de wet overtraden.

De twee riskeren een gevangenisstraf van een tot zes jaar. Of die straf ook daadwerkelijk wordt opgelegd, is niet bekend.

Sinds augustus 2017 is een wet van kracht die stelt dat het illegaal is om zand of schelpen van de stranden van Sardinië mee te nemen als souvenir. Daarbij werd aangetekend dat veel van het ‘toeristenzand’ op eBay te koop werd aangeboden.

Bij overtreding gelden boetes die kunnen oplopen tot 3.000 euro. Vorig jaar moest een Britse toerist ruim 1.000 euro neertellen voor het illegaal meenemen van zand.

De Franse toeristen hadden kunnen weten dat ze in overtreding waren door zand mee te nemen, aangezien op de stranden in Sardinië waarschuwingsborden staan.

De maatregelen zijn bedoeld om schade aan populaire bestemmingen te voorkomen. Ook elders in Italië worden dergelijke maatregelen genomen. Zo lieten de autoriteiten in Rome recent weten dat streng wordt opgetreden tegen overlast van toeristen, bijvoorbeeld wanneer deze pootjebaden in historische fonteinen. De boetes hierbij bedragen 250 tot 400 euro.

In juli dit jaar werd een Duits stel in Venetië op de bon geslingerd omdat ze bij de Rialto brug zelf bezig waren met koffiezetten met een kooktoestel. Ze kregen 950 euro boete en moesten de stad verlaten. (Foto Shutterstock).

 

(Visited 204 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel