Frankrijk deze zomer mogelijk toch open voor Europese toeristen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Frankrijk deze zomer mogelijk toch open voor Europese toeristen

Door: | 21 mei, 2020

Vorige week leek het er nog op dat Frankrijk zijn grenzen deze zomer gesloten zou houden voor buitenlandse toeristen, maar er gloort weer hoop. Als de omstandigheden het toelaten, gaan de Franse grenzen eerst open voor buitenlanders met een tweede huis in Frankrijk. Aansluitend zouden ook ‘gewone’ toeristen welkom zijn. In juni moet hierover meer bekend worden.

De Franse staatssecretaris van Toerisme, Jean-Baptiste Lemoyne, hoopt dat de Europese binnengrenzen open zijn voor toeristen als in juli het hoogseizoen begint.
Dat melden onder andere de NOS en de Volkskrant.

Lemoyne zorgde vorige week nog voor verwarring met zijn opmerking dat ‘de 17 miljoen internationale toeristen deze zomer afwezig zullen zijn’. Hij verwees daarmee naar het aantal buitenlanders dat Frankrijk normaal gesproken in de zomermaanden bezoekt.

Door zijn opmerking ontstond het beeld dat de Franse regering de grenzen misschien gesloten zou houden voor buitenlandse toeristen.
De staatssecretaris heeft nu gezegd dat hij met zijn uitspraak alleen wilde benadrukken dat de Franse toerismesector het deze zomer vooral van binnenlandse vakantievierders moet hebben, en niet dat buitenlandse toeristen worden geweerd.

‘Ik zou heel graag tegen Nederlanders, ook die met een tweede huisje in Frankrijk, willen zeggen: u bent weer welkom’, zei Lemoyne tegen de NOS. ‘Maar daar wordt nog aan gewerkt. Het is nog te vroeg om nu al duidelijkheid te geven.’
Beslissingen daarover in de Europese Unie worden naar verwachting rond 15 juni genomen.

Frankrijk is in aantal bezoekers al jaren de populairste zomerbestemming voor Nederlandse toeristen. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.