Frank Visch onbedoeld betrokken bij rel rond kauwgommuur - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Frank Visch onbedoeld betrokken bij rel rond kauwgommuur

Door: | 4 december, 2018

Frank Visch, directeur/eigenaar van Gorcums Reisburo Groep, is onbedoeld onderdeel geworden van een relletje rond de zogeheten kauwgommuur in Dordrecht. De grote wereldkaart die Visch recent naast de kauwgommuur in het centrum van de stad liet ophangen, is afgelopen nacht door een actiegroep weggehaald.

In een steeg op steenworp afstand van de Travel Store, die Visch afgelopen zomer in het centrum van Dordrecht opende, plakken passanten al jarenlang stukjes kauwgom op de muur. Nadat de gemeente tevergeefs probeerde de muren schoon te maken, wordt het kauwgom plakken gedoogd. De steeg staat inmiddels bekend als de kauwgommuur.

Inmiddels wil de gemeente de buurt opknappen. Bij de ingang van de steeg kwam op initiatief van de gemeente een wereldkaart te hangen met de tekst  ‘Waar wil jij blijven plakken deze zomer?’. Het idee was dat voorbijgangers kauwgom op het plexiglas zouden plakken en er een ludiek spel ontstond. Met zijn Travel Store zou Visch de wereldkaart de komende twee of drie jaar sponsoren. Daarna zou een ander bedrijf dat overnemen.

Hoewel zelfs de welstandscommissie van de gemeente akkoord is en er een mediabedrijf werd ingehuurd om de kaart op te hangen, denken actievoerders daar kennelijk anders over. Zij hebben de kaart afgelopen nacht van de muur gesloopt.
‘Het is jammer dat het zo moet’, zegt Visch laconiek. ‘In zulke gevallen denk ik altijd, overleg even. Als je met elkaar in gesprek gaat, kom je vaak tot een oplossing. Of de kaart terug komt? Ja, zeker weten, alleen met grotere bouten.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Jan Doedel

    Beste Frank,

    spijtig dat je je zo naief voor het karretje van de gemeente hebt laten spannen, als je je iets meer verdiept had in de historie van deze muur zou je weten dat de gemeente het kauwgumplakken zelfs met een verbod heeft geprobeerd tegen te gaan en als reactie van iedere rechtgeaarde dordtenaar laten we maar zeggen een welverdiende middelvinger heeft gekregen.
    Nog veel spijtiger dat je denkt dat (per definitie) ontsierende buitenreclame iets opknapt aan een buurt met heerlijke oude panden, verweerde muren en pittoreske steegjes.
    Denk je nu echt dat bewoners en toeristen zitten te wachten op de kunstmatig opgeleukte commerciële rommel die je overal elders al tegenkomt ?