Fosun werkt aan comeback van Thomas Cook - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Fosun werkt aan comeback van Thomas Cook

Door: | 22 januari, 2020

Voormalig grootaandeelhouder Fosun werkt aan een comeback van Thomas Cook in de UK. Fosun wil de reisportal van Thomas Cook in Groot-Brittannië nieuw leven inblazen. Volgens Britse media zou het nieuwe bedrijf in juni dit jaar moeten beginnen.

Fosun zou al met leveranciers en hoteliers in gesprek zijn om Thomas Cook als online travel agent (OTA) te lanceren.

Na het faillissement van de Thomas Cook Group in september 2019 verwierf Fosun Tourism Group de merkrechten op Thomas Cook en twee hotelmerken (Casa Cook en Cook’s Club),  inclusief hun domeinnamen, apps en sociale media-accounts.
Hiervoor telde het bedrijf 12,7 miljoen euro neer.

Het Chinese concern, dat een touroperator in China heeft opgericht onder de naam Thomas Cook, bevestigt dat het nu formeel een Lifestyle Platform Company heeft opgericht onder het merk Thomas Cook.

Volgens de Britse krant The Times wordt de portal in juni in Groot-Brittannië gelanceerd. Hiervoor werden veel voormalige Cook-managers aangetrokken. Volgens experts is de naam Thomas Cook nog erg sterk en zou deze online veel traffic generen. De nieuwe lancering van het merk Thomas Cook zou voordeliger zijn dan het opbouwen van een nieuw merk.

Duitsland
De merkrechten voor Neckermann Reisen in Duitsland zijn inmiddels overgenomen door de Turkse Anex Group, dat ook aandelen in Thomas Cook Group bezat.
Anex heeft net de voormalige Thomas Cook-dochters Öger Tours en Bucher Reisen weer boekbaar gemaakt. Dat gebeurt onder de paraplu van de in Düsseldorf gevestigde dochteronderneming Anex Tour Germany.
Anex test momenteel hoe het traditionele label Neckermann in de toekomst kan worden gebruikt. Het merk is in Duitsland zeer bekend. Postorderkoning Josef Neckermann stapte in 1963 in de reisbranche.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel