Fosun heeft interesse in merkrechten Thomas Cook - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Fosun heeft interesse in merkrechten Thomas Cook

Door: | 30 september, 2019

Het Chinese Fosun overweegt een bod op de merkrechten en andere delen van Thomas Cook. Dat melden Britse media, waaronder The Times.

Fosun was met 18,6 procent van de aandelen de stuwende kracht achter de geplande herkapitalisatie van Thomas Cook Group. Het conglomeraat wilde samen met de banken 900 miljoen Britse pond neertellen in ruil voor 75 procent van de aandelen van de touroperator-tak en 25 procent van de airlinetak van Thomas Cook.

Na het mislukken van de reddingsactie liet het in Shanghai gevestigde bedrijf in een officiële verklaring weten ‘teleurgesteld’ te zijn. Fosun stelde dat het Thomas Cook China, dat samen met Thomas Cook werd opgericht, wil voortzetten.

Fosun zou nu geïnteresseerd zijn in de overname van delen van het insolvente reisbedrijf.  Hieronder vallen de rechten van het merk Thomas Cook, maar mogelijk ook Thomas Cook Duitsland en de hoteltak van het concern.
Het merk Thomas Cook is goed bekend in Azië. De curatoren beslissen uiteindelijk over verkoop van activa.

In de toeristische sector richt Fosun zich op westerse merken die een goed imago hebben bij consumenten in China. Zo is Fosun eigenaar van Club Med en heeft het bedrijf een belang in Cirque du Soleil.
Het aandeel van 18,6 procent dat Fosun in Thomas Cook had, is nu waardeloos geworden. Fosun meldt op zijn website dat de financiële impact beperkt is gebleven, aangezien de aandelen een waarde hadden van 37,6 miljoen Britse pond, ofwel 42 miljoen euro.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel