FAA neemt de tijd voor certificering 737 MAX - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

FAA neemt de tijd voor certificering 737 MAX

Door: | 23 mei, 2019

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) neemt de tijd om de software-update voor de Boeing 737 MAX te beoordelen. Topman Daniel Elwell van de FAA heeft tegen persbureau Bloomberg gezegd dat zijn experts elke steen zullen omdraaien voordat het toestel weer mag vliegen. Als het een jaar duurt voordat de autoriteiten het toestel weer helemaal goedkeuren, ‘dan is dat zo’.

Dat betekent dat het nog maanden kan duren voordat de 737 MAX weer de lucht in mag.
Boeing liet vorige week weten dat de nieuwe update inmiddels klaar was. De FAA moet de veranderingen nog certificeren voordat het toestellen weer mogen vliegen.

Simulator
Boeing heeft bovendien een probleem met de software van vliegsimulators opgelost. De verbeteringen moeten ervoor zorgen dat de simulators bij verschillende vliegomstandigheden hetzelfde reageren als echte toestellen. Boeing heeft de software update nog niet officieel aangeboden aan de FAA.

Bij twee ongevallen met de 737 MAX van Lion Air in Indonesië in oktober 2018 en met Ethiopian Airlines in Ethiopië in maart dit jaar kwamen bij elkaar 346 inzittenden om het leven. In beide gevallen lag de oorzaak mogelijk aan de MCAS-software die de neus van het toestel automatisch omlaag drukt. Deze voorziening is bedoeld om het toestel te corrigeren als het te stijl omhoog gaat. De piloten konden het systeem niet handmatig corrigeren. De afgelopen tijd is de vraag gerezen of de piloten voldoende van het systeem op de hoogte waren en of ze hiervoor afdoende getraind werden in de simulator.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel