FAA bekijkt aangepaste pilotentraining voor gewone 737 - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

FAA bekijkt aangepaste pilotentraining voor gewone 737

Door: | 28 mei, 2019

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaat bij zijn onderzoek naar de veiligheid van de 737 MAX ook voorganger 737 betrekken. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van overheidsbronnen.

De veiligheid van de 737 is vooralsnog niet in het geding, maar naar aanleiding van de problemen met de MAX wil de FAA bekijken of de veiligheidstraining van piloten van de gewone 737 aanpassing behoeft.  Bekeken wordt of de pilotentraining moet worden aangepast voor omgang met haperende computersystemen. Het uitgebreide onderzoek zorgt er wel voor dat het waarschijnlijk langer duurt voordat de 737 MAX wordt vrijgegeven.

Parkeerplaats
Het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX zadelt de Amerikaanse vliegtuigbouwer ondertussen met een nieuw probleem op. Aangezien de productie van bestelde toestellen van het type doorgaat, heeft Boeing ruimte te kort om de toestellen te parkeren.

Het fabrieksterrein van Boeing in Seattle staat inmiddels vol met toestellen van het type. Zelfs op de parkeerplaats voor werknemers staan de toestellen vleugel aan vleugel. Boeing gaat nu ook terreinen bij distributiecentra en een Boeing-site in San Antonio, Texas, gebruiken.
Een Amerikaans blad publiceerde satellietbeelden waarop de geparkeerde toestellen zijn te zien. Boeing doet geen mededelingen hoeveel toestellen van het type inmiddels staan geparkeerd, wachtend tot de straks geleverd kunnen worden.

Foto: De bouw van de 737 MAX in de fabriekshal van Boeing.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel