
Onder het motto ‘Fries in the Skies’ serveert Eurowings zijn passagiers nu frites met vegan mayo aan boord.
De frites worden gemaakt met behulp van een speciaal proces dat is ontwikkeld door de Nederlandse partner Foodcase International: er wordt minder vet gebruikt dan bij de conventionele productie van patat. Een gepatenteerde verpakking zorgt ervoor dat de warmte in de oven wordt verdeeld over alle delen van de aardappelsticks.
Hiermee ontstaat na circa 20 minuten boven de wolken een warm, krokant gerecht dat zelfs genomineerd is voor de Onboard Hospitality Awards 2022, zegt Eurowings.
De Lufthansa-dochter biedt de fritesservice aan op alle vluchten die langer dan een uur duren. De frietjes worden geserveerd met een vegan mayo.
Overigens is de verkoop van patat aan boord van vliegtuigen niets nieuws. In augustus 2013 lanceerde Corendon deze snack aan boord. Ook Transavia kondigde eerder dit jaar aan frites te gaan verkopen in de lucht. (Foto Eurowings).