Europese landen zetten stappen voor de zomervakantie - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Europese landen zetten stappen voor de zomervakantie

Door: | 21 mei, 2020

Diverse Europese landen hebben woensdag tijdens een videoconferentie verdere stappen gezet om de zomervakantie binnen de Europese Unie mogelijk te maken.

Dat meldt het Duitse Bild Zeitung onder de kop ‘Groen licht voor onze zomervakantie’.

Via een videoconferentie hebben de ministers van Toerisme van EU-landen overlegd onder welke voorwaarden de grenzen weer open kunnen en toeristen in Europa op vakantie kunnen.
De Duitse staatssecretaris van Toerisme zegt ‘goede kansen te zien dat mensen in de zomer naar hun favoriete Europese vakantieregio’s kunnen reizen’. Dat zegt het Duitse ministerie van Economische Zaken.

Optimistisch
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, toonde zich opnieuw optimistisch.  ‘We hopen dat we de wereldwijde reiswaarschuwing, in ieder geval voor de Europese Unie, na 14 juni kunnen opheffen en deze kunnen vervangen door gefaseerde reisadviezen.’

Maas wil dit jaar zomervakanties in Europa mogelijk maken, maar onder verantwoorde omstandigheden. Hij benadrukte nogmaals dat veiligheid prioriteit moet zijn. De consistente naleving van de regels voor afstand en hygiëne blijft belangrijk.
Hij voegde daaraan toe: ‘Eén ding is duidelijk: we willen geen Europese wedloop om toeristen.’

Diverse EU-vakantielanden hebben deze week de opening van hun grenzen aangekondigd. Italië wil vanaf 3 juni toeristen het land binnenlaten en de luchthavens heropenen voor Europees vliegverkeer.
Oostenrijk wil op 15 juni de grenzen naar Duitsland openen. Ook Nederland wordt genoemd, als bestemming waar vakantiegangers vanaf 1 juli de campings weer mogen bezoeken.

Mallorca, de populairste bestemming voor Duitse vakantiegangers, wil vanaf eind juni geleidelijk open gaan voor toeristen. TUI Duitsland liet eerder deze week weten plannen te hebben vanaf eind juni of begin juli weer Duitse toeristen naar Mallorca te brengen.

De regering van Mallorca wil een pilotproject opzetten om een bepaald aantal toeristen toe te laten uit landen waar een relatief lage besmettingsgraad met het coronavirus is. Voor Duitsland zou TUI aan de pilot deelnemen., meldde het Duitse Handelsblatt al eerder.

Of het plan kan doorgaan, is afhankelijk van het openen van de grenzen door de Spaanse regering. Bovendien geldt in Spanje nog steeds een quarantainemaatregel van twee weken voor buitenlandse bezoekers.

Griekenland wil het toeristenseizoen vanaf 15 juni heropenen. Internationale vluchten naar Griekse toeristische bestemmingen zouden op 1 juli geleidelijk worden hervat, zegt premier Kyriakos Mitsotakis. De regering hoopt hiermee op herstel van de economie, die ernstig is verzwakt door de coronacrisis.

Steun
De EU-commissaris voor de interne markt, Thierry Breton, zei tijdens de beraadslagingen met de ministers van Toerisme dat er miljoenen banen op het spel staan ​​in de branche.
Hij wees erop dat de Europese Commissie volgende week met een steunplan komt om de economische gevolgen van de coronacrisis tegen te gaan. Dit plan zou ook de reisindustrie moeten ondersteunen.

De toeristenindustrie, die goed is voor circa 10 procent van de Europese economie, is het hardst getroffen door de coronacrisis. Het toerisme is praktisch stilgevallen, mede doordat veel lidstaten reisverboden hebben ingevoerd en grenzen gesloten hebben.

Landen die zwaarder door het coronavirus zijn getroffen, zouden coronatests en certificaten willen invoeren als voorwaarde voor het weer openstellen van hun grenzen.
Over algemeen geldende richtlijnen voor vrij reizen binnen heel Europa is er nog geen overeenstemming.

De Europese Commissie presenteerde vorige week al plannen voor een geleidelijke opening van de grenzen, met aanbevelingen voor veiligheid en hygiënemaatregelen op de vakantiebestemmingen en in transportmiddelen. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.