Europa-Park: opnieuw open in de winter - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Europa-Park: opnieuw open in de winter

Door: | 13 november, 2019

Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, is vanaf 23 november 2019 omgetoverd tot een magisch winterwonderland. Met veel extra’s en een nieuwe attractie biedt het park volop verrassende belevenissen. Daarmee is het park een goede bestemming voor een minivakantie in winterse sferen.

Tijdens de 19-de winteropenstelling zijn alle attracties in bedrijf, met uitzondering van de waterattracties. Liefhebbers van achtbanen komen helemaal aan hun trekken. Daarnaast zijn er veel winterse extra’s. Kinderen kunnen langlaufen, schaatsen, rijden op een sneeuwscooter en met ski’s of banden van een sneeuwhelling roetsjen.

Een ritje in het reuzenrad Bellevue geeft bezoekers uitzicht over het park in winterse sferen. De tentoonstelling met ijssculpturen geeft alvast een voorproefje van de attractie Piraten in Batavia, die in de zomer van 2020 opnieuw de deuren zal openen.

Daarnaast zijn er kerstmarkten en ontelbare lichtjes, besneeuwde kerstbomen en knetterende kampvuren. Europa-Park, met meer dan 300 artiesten in dienst, staat bekend om een uitgebreid entertainment-aanbod. Tijdens de winteropenstelling staan er diverse shows op het programma die passen bij deze romantische tijd van het jaar.

Bezoekers hebben bijvoorbeeld toegang tot een circusvoorstelling met internationale artiesten, een ijsshow, een lichtsculpturenfestival en een nieuwe kinder- en familiemusical in kerstsfeer.
Lichtjes en lichteffecten zijn er ook volop bij de Winter Starlight Parade die elke avond door het park trekt. Aan deze shows zijn geen extra kosten verbonden. Daarnaast vinden er in de winter regelmatig bijzondere avondevenementen plaats, waaronder de nieuwe Europa-Park Dinner Show in de sfeer van de wilde jaren 70 en de Apres-Ski-Party (deze avondevenementen zijn niet inbegrepen in de toegangsprijs).

Europa-Park presenteert deze winter ook een aantal nieuwtjes. Een ervan is de nieuwe darkride voor de hele familie: Snorri Touren in het Scandinavische themagebied. Hierin neemt de zesarmige octopus Snorri bezoekers mee op ontdekkingstocht naar de onderwaterwereld van het mysterieuze eiland Rulantica.
Zo kunnen parkbezoekers alvast warmlopen voor het nieuwe waterpark Rulantica, dat op 28 november 2019 wordt geopend. Dit overdekte waterpark, met 25 familieattracties, waaronder 17 glijbanen en een groot golfslagbad, is het hele jaar open.

Vanwege de reisafstand bezoeken veel gasten uit Nederland het park minimaal 2 dagen. Zij kunnen overnachten in de 6 themahotels (4 sterren) en genieten van de spa-faciliteiten. Overnachten kan ook in verwarmde huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping (op 5 minuten lopen van de hoofdingang).
Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas. Het park is goed bereikbaar per auto, bus, vliegtuig of trein.

In de winter is Europa-Park open van 23 november 2019 tot en met 6 januari 2020, met uitzondering van 24 en 25 december, en op 11 en 12 januari 2020. De openingstijden zijn van 11.00 tot 19.00 uur. In de weekenden en van 21 december tot en met 6 januari tot 20.00 uur.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel