Europa-Park wil kabelbaan tussen Frankrijk en Duitsland
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Europa-Park wil kabelbaan tussen Frankrijk en Duitsland

Door: | 7 november, 2018

Europa-Park heeft plannen bekend gemaakt om een kabelbaan te maken tussen Duitsland en Frankrijk. Het attractiepark wil hiermee de verbinding met de regio Elzas verbeteren.

Europa-Park ligt hemelsbreed zo’n drie kilometer van de Franse grens. Jaarlijks ontvangt het pretpark meer dan een miljoen bezoekers uit Frankrijk en meer dan 1000 medewerkers pendelen vanuit de Elzas naar het park. De huidige infrastructuur zou met dit plan daarom sterk worden ontlast.

De detailvragen worden op dit moment besproken in beide landen. Het doel is een duurzaam project voor de regio aan te pakken. Het idee wordt goed ontvangen door het Ministerie van Economie en Financiën in Parijs, de Franse president Emmanuel Macron, de regionale overheden en de regering van Baden-Württemberg.

De familieonderneming streeft ernaar om op termijn aan de Franse zijde overnachtingsmogelijkheden te bieden.

Op de foto v.l.n.r.: Jean-Luc Marx (prefect Région Grand Est), Michael en Roland Mack (directeur/eigenaar Europa-Park), Emmanuel Macron (president Frankrijk), Jean Rottner (president Région Grand Est), Winfried Kretschmann (minister-president Baden-Württemberg)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel