Emirates wil A380 ‘zo zinvol mogelijk’ blijven inzetten - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Emirates wil A380 ‘zo zinvol mogelijk’ blijven inzetten

Door: | 2 juni, 2020

Terwijl Air France eerder bekend maakte te stoppen met de Airbus A380 en Lufthansa in april besloot een aantal exemplaren uit de vloot te halen, heeft Emirates laten weten voorlopig geen afscheid te nemen van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Topman Tim Clark van Emirates wil de A380 ‘zo zinvol mogelijk’ blijven inzetten. Emirates liet vorig jaar al weten dat het geen 162, maar in totaal 123 exemplaren van de Airbus A380 zal afnemen.

Clark zei te verwachten dat Emirates nog zo’n vier jaar nodig heeft om volledig te herstellen van de impact van de coronacrisis, meldt NU.nl.

De Emirates-topman hoopt in juli weer vakantiepassagiers naar de thuishaven Dubai te kunnen vervoeren. Hij zei tevens dat voldoende afstand creëren in vliegtuigen door bepaalde stoelen vrij te houden ‘geen praktische oplossing’ is.

Clark verwacht dat het vliegverkeer pas echt weer op gang komt als er een vaccin tegen het coronavirus is. Hij gaat er voorzichtig van uit dat dat ergens in de zomer van 2021 zal zijn. Toch zal het volgens hem nog tot 2023 of 2024 duren voordat het volledige vluchtschema hersteld is. (Foto Airbus)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel