Eigen opleidingen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Eigen opleidingen

Door: | 30 mei, 2016

Recent ben ik in de USA geweest, waarbij ik onder andere één van onze grotere partners in de USA heb bezocht. Naast het feit dat het altijd leuk is om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij een grote Amerikaanse organisatie, was ik vooral onder de indruk van het eigen opleidingsprogramma van deze organisatie.

In een eigen interne academie worden jonge mensen vanuit alle wereldwijde markten waar deze organisatie actief is, opgeleid. Met een eigen zes maanden durend opleidingsprogramma wordt daadwerkelijk invulling gegeven aan onderwijs, waar de praktijk en ook de organisatie behoefte aan hebben. Gedurende deze periode wordt ook gezorgd voor onderdak en een kleine vergoeding.

Na de opleiding ligt er een verplichting tot een werkzame periode, vaak in de lokale markt. Docenten zijn vooral praktijkgericht en ervaring en kennis zijn de keywords. Docenten worden niet op hun diplomas uit hun studententijd geselecteerd, maar er wordt vooral gekeken naar wat de werkelijke hedendaagse toegevoegde waarde is.

Alle MBO- en HBO-opleidingen in Nederland weten niet hoe vaak ze moeten zeggen dat ze studenten opleiden voor het werkveld. Maar inmiddels moeten docenten aan allerlei bepalingen voldoen waarbij een Master en/of PhD centraal moeten staan. Wanneer ik dan kijk naar dit praktijkvoorbeeld, waarbij juist ervaring in het werkveld een centrale rol speelt, dan zouden we in onze vinkjes-cultuurbest nog wel wat stappen kunnen nemen.

Wolfgang Hendrix

(Visited 281 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel